You, the petitioner
Gasopdielollypetitie

Gas op die lolly

26,572 signatures

De aardbevingsproblematiek trof niet alleen de huizen, maar ook de harten en hoofden van mensen. Deze Groningers zijn de wanhoop nabij. Dit kan zo niet langer! Daarom zeggen wij: Het moet menselijker en sneller! Gas op die lolly!

Petition

We

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte van Jan-Willem Start Op!, de luisteraars van NPO Radio 2 en iedereen die solidair is met de gedupeerde Groningers

 

establish that:

  • Dat de afhandeling van de mijnbouwschade in Groningen te lang duurt. Een groot aantal gedupeerden is de wanhoop nabij. Bijvoorbeeld Dhani, die zelfs in hongerstaking ging.

  • Jan-Willem: "Zijn verhaal en de machteloosheid van vele andere gedupeerden hebben mij geraakt. De aardbeving trof eerst de huizen en nu ook de hoofden en harten van de mensen. Dit kan zo niet langer!"

 

and request

  • Dat de Rijksoverheid meer oog heeft voor gedupeerden die de wanhoop nabij zijn. Zij wachten vaak al jaren tevergeefs op afhandeling van schade en versteviging. Het is een crisis die vraagt om een duidelijke, persoonsgerichte crisisaanpak!
  • Dat alle dossiers (schade en versteviging) uiterlijk eind 2021 zijn afgehandeld. De meest schrijnende gevallen moeten de hoogste prioriteit krijgen.
  • Een 'deltaplan' Groningen dat gedupeerden weer perspectief biedt en het initiatief teruggeeft.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-31 
Lead petitioner:
Jan-Willem Roodbeen 
Organisation:
BNNVARA  

History

Signatures

Updates

Inleveren petitie uitgesteld

Update: Het inleveren van de petitie bij de Tweede Kamer is uitgesteld vanwege de coronacrisis. Zodra we een nieuwe datum hebben maken we dat o.a.

+Read more...

via deze site bekend. In aanloop daar naartoe zullen we in ons radioprogramma ook weer meer aandacht aan de petitie geven. Want met deze crises zijn de problemen van veel gedupeerden nog dringender geworden. Ook de bevingen gaan helaas onverminderd door. Wordt vervolgd!

Jan-Willem

2020-03-23